Offshore Crane Operator / Kraandrijver

Hoe ziet de functie eruit?

Jij bent een geboren en gedreven Kraanmachinist, een zwaargewicht in de offshore wereld. Je geniet nog steeds elke dag van je werk, maar hoe gaaf is het als je daar nog meer afwisseling bij hebt?

 

Liebherr kranen, Kenz installaties, stuk voor stuk bestuur jij ze graag. Jouw ruime ervaring met deze interessante installaties wil jij verder uitbreiden en die kans krijg je bij ons! Natuurlijk houd jij je voornamelijk bezig met het uitvoeren van gecompliceerde hijswerkzaamheden. Je bent verder begaan met de staat van jouw kraan en draait je hand niet om voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Denk hierbij aan het checken van het oliepeil, vervangen van hijsdraden en vervangen van hydraulische slangen bij lekkage enzovoorts. Het is ook jouw verantwoordelijkheid om visuele check-ups uit te voeren. Je communiceert nauw met het dek team onder de kraan en manoeuvreert de last op een veilige manier. Naast je kraanwerk zal je aan dek ook allerlei hand en spandiensten verlenen en medeverantwoordelijk zijn voor de veiligheid en netheid van het platform.

 

Jij weet als het geen ander; binnen de offshore bepaalt onder andere het weer de werkomstandigheden, dus iedere dag is anders. Wanneer jij warmloopt voor deze variatie en onvoorspelbaarheid, heten wij je graag welkom in onze pool. Poolwerk kenmerkt zich met diversiteit. Jouw projecten kunnen namelijk lopen van shutdowns, duikwerkzaamheden en bylineklussen tot decommissioning. Oftewel, dít is het interessante werk. Wij zullen altijd ons uiterste best doen om je 2 à 3 maanden van tevoren in te plannen dus weet jij precies waar je aan toe bent. Hou er wel rekening mee dat je dus geen vast schema hebt. Daartegenover staat dat we je veel variatie kunnen bieden. 


Wat bieden wij jou?

 • Uitdagende werkplekken, offshore op de Noordzee met verschillende installaties
 • Variatie: Jouw ervaring zorgt dat je op meerdere offshore locaties aan de slag kan
 • Goede privé-werkbalans. Je offshore rooster biedt veel vrije tijd, maar ook duidelijkheid over wanneer je die hebt
 • Je bouwt vakantie uren op waarmee je bijvoorbeeld 1 hitch per jaar vrij kan nemen, dat is lekker 6 weken betaald er tussenuit
 • Zekerheid. We gaan voor een langdurige samenwerking en starten met een jaarcontract wat we bij gebleken geschiktheid graag willen voortzetten
 • Verantwoordelijkheid. Je hebt niet voor niets je VCA Vol behaald
 • Goed salaris!
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve ziektekostenverzekering

Wat heb jij in huis?

Jouw gemotiveerde houding tegenover het kraandrijven staat als een paal boven water. Je hebt je sporen als Kraanmachinist wel verdiend en beschikt ook over de benodigde Kraandrijver papieren en dek kennis. Je hebt technisch inzicht, stelt moeiteloos een hijsplan op en uiteraard is jouw kraanboekje op orde. Jij ziet welk werk prioriteit heeft, waar er werk ligt en dat pak jij direct op. Je steekt je handen echt uit de mouwen. Wanneer jij ook de volgende zaken kan afvinken, gaan we graag met je in gesprek:

 • Nogepa 1.2, Nogepa 0.5, Nogepa 2.6, Nogepa 1.1 en Nogepa 2.2
 • Minimaal mbo-denkniveau
 • VCA Vol
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Jij bent sociaal, betrouwbaar, veiligheidsbewust, verantwoordelijk en proactief


Over ons

Wij zijn de technische detacheerder in de offshore en onshore industrie. Met zo’n 550 professionals en ruim 30 jaar ervaring, is het voor ons niet meer dan normaal om een goede werkgever te zijn. Jouw salaris betalen we op tijd. Elke maand krijg je het geld op een vaste dag op je rekening gestort. Dat geldt ook voor declaraties.

Wij zijn er om jou te helpen in je werk. Dit doen we door jou persoonlijke aandacht te geven, de communicatielijnen kort te houden en een laagdrempelige sfeer te creëren. Feestjes vieren we dan ook altijd samen met onze medewerkers en dus ook met jou! Zo hebben we bijvoorbeeld onze jaarlijkse Redwave Touches Homebase Days. Dat is ons medewerkersfeest waarbij ook jouw thuisfront van harte welkom is. Kies je voor Redwave, dan kies je niet voor een klus, maar voor je carrière!


Meer informatie?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op! Bel met Quincy Naarden op telefoonnummer +31 (0)6 123 07 613 of stuur een bericht via WhatsApp. Wil jij snel aan de slag, solliciteer dan direct!