Searcher Recruitment

Hoe ziet de functie eruit?

Als Searcher ben je commercieel én je werkt graag met mensen. Sterker nog, je bent een belangrijke schakel in de toekomst van onze kandidaten!

In deze baan ben jij verantwoordelijk voor het zoeken en selecteren van geschikte kandidaten voor de openstaande vacatures. Je doet de voorselectie op basis van de cv’s die binnenkomen in Recruitee (ATS) via onze verschillende kanalen. Je zoekt naar de juiste kandidaten en legt deze voor aan de Fieldmanagers. Je bedenkt nieuwe en creatieve manieren om kandidaten te werven en weet de juiste bronnen te raadplegen. Je benadert kandidaten telefonisch en peilt interesse maar staat ook stil bij werkervaring, salaris en ambities. Je bent continu bezig met het onderhouden en uitbreiden van jouw Talentpools. Administratie is key! Jij bent altijd op de hoogte van de bewegingen van jouw kandidaten en legt elke move vast. In jouw baan als Searcher bij RedWave is het aangaan van langdurige relaties, het met regelmaat spreken met de kandidaat en het verzorgen van actueel nieuws/informatie heel erg belangrijk. Je kent de kandidaten uit jouw Talentpools zo goed dat als dé vacature zich aandient, jij heel snel kan schakelen. Ook organiseer jij samen met je collega Searchers regelmatig Meet & Greets waarbij kandidaten vrijblijvend komen kennismaken met RedWave en de techniek.

Je werkt in een klein team en hebt nauw contact met je collega’s. Je bent de verbindende factor tussen de kandidaat en de Fieldmanagers. In het team werk je met drie searchers, een Job marketeer, een Employee Marketeer en je rapporteert aan de Manager.


Bij RedWave schenken wij aandacht aan opleiding en training. We kijken waar jouw behoefte ligt en wat jij bij wil en kan leren. Voor de rol van Searcher zal jij je alle search technieken die er zijn volledig eigen maken. Denk aan verschillende sources en Boolean Search. Uiteraard houd jij deze informatie en learnings niet voor jezelf maar deel je deze tijdens de wekelijkse RO’s (Recruitment Overleg) met je collega’s.

Wat heb jij in huis?

Wij zien graag dat jij een mbo opleiding hebt afgerond. Je hebt minimaal 1 jaar ervaring opgedaan op een uitzendbureau of als recruiter bij een organisatie. Je hebt affiniteit met techniek, dat wil zeggen, je vindt het leuk om je te verdiepen in de technische profielen. Je kan over jezelf zeggen dat jij: kansen ruikt, ziet en creëert, elke dag weer vrolijk opstaat en zin hebt om te leren en last but not least: het searcher vak het allermooiste vak van de wereld vindt!

Interesse in een baan met een leuk salaris en opleidingsmogelijkheden? Ben jij minimaal 32 uur beschikbaar? Email een volledig cv naar hstoevelaar@redwave.nl en binnen 2 dagen neem ik contact met je op. Eerst meer informatie over de baan en organisatie? Bel: 06 307 169 15